betongkurs

när betong möter trä

Öppet HUS hos Isrenn 3:e Juli 2021
Vi har öppet hus på Kustvägen 40 lördagen den 3:e juli med start kl 11:00.
Vi kommer arrangera vår träff utomhus så ta med lämpliga kläder för arrangemanget.
 
11:00-12:30
Vi börjar med en föreläsning om arkitekturens betydelse när nu miljötänket är och kommer bli en viktig del framöver inom att skapa ett hållbart samhälle.
Vad innebär miljöbyggnad guld och hur påverkar det arkitekturen och byggnationen för de som är involverade? Hur skapar vi ett hållbart samhälle?
 
13:00-16:00
Betong & träkurs.
Vi kommer klockan 13 övergå till en workshop med trä och betong för att inspirera till att skapa med dessa två underbara materialen. OBS, ha med oömma kläder som tål betong och vatten. Vi ombesörjer att ha material samt verktyg och maskiner på plats. Ni skall däremot bara ha med er kreativiteten. 
 
17:00-19:30 …eller till så länge vi vill umgås
Middag och mingel för er som varit med under dagen. Vi fixar lite enkel förtäring så ta med ert mingelhumör och umgås i goda vänners lag så kommer vi på Isrenn att prata lite mer arkitektur under kvällen.
 
Ni behöver inte anmäla er som bindande men ring gärna om ni kan eller inte kan komma. Som sagt det är öppet Hus så det kan bli att även andra som går förbi vårt kontor under dagen kommer att delta.
Välkommen!


 

Välkommen att delta på betongkurs med Isrenn Arkitekter. 2020

Betong är ett fantastiskt material som kan användas till så mycket. Inte bara för formning när man bygger hus men även till möbler såsom stolar, bänkar och bord. Många brukar också gjuta fågelbad, krukor och andra utsmyckningsprodukter. Det är bara fantasin som sätter gränser. Vi hade tänkt ha detta som ett litet kurs där vi tipsar om designideer och vad man bör tänka på när man gjuter. Det gäller att våga och ta steget för att komma igång. Det är inte så svårt som man kan tro. Vi har också lust på att introducera även trä som ett material som möter betongen. Ett mjukt och ett hårt material. Vi har flera ideer om detta så häng på.

Vi har tänkt genomföra kurset lördag 4:e juli samt lördag 18:e juli. Platserna är begränsade då vi anser att det är viktigt att vi kan hinna med att instruera och lära känna varandra. Vi kan bistå med en del material såsom virke till formning, armeringsnät samt en säck med betong samt naturligtvis vatten men om ni har tänkt gjuta mycket så ta med er material själva.
Vi tar ut en liten kursavgift på 70 kr inkl. moms. 
Vi startar kursen kl 09:00 och håller på till kl 15 eller så länge som vi har roligt! Ta gärna med picknick korg för lunch kl 12

Max 5 personer kan delta, så först till kvarn!

Ring och anmäl er på 070 262 11 27
Välkommen