loading...

Strandhotellet

Strandhotellet byggdes 1927 och var endast öppet sommartid. Där samlades societeten för att ha en trevlig afton tillsammans. Ibland besökte trollkarlar byggnaden för att även göra ortens barn förstummade. Under många år och generationer var strandhotellet en självklar del i många människors liv. Strandhotellet har ändrat skepnad under årens lopp .
 

Strandhotellet i Mellbystrand var i början på 2000-talet i väldigt dåligt skick. Huset var i förfall och det var inte långt ifrån att man hade fått riva detta vackra "palats". Tomas Carlsson köpte Strandhotellet 2008 och satte igång renoveringen. 
Vi på Isrenn fick uppdraget att vara ansvariga arkitekter vid den stora renovering som genomfördes 2009. Under denna tid kom också Erica, Andreas & Markus in som engagerade  och duktiga krögare där vi tillsammans med dem höll i inredningsuppdraget av restaurangen och konferenslokalerna. Vi ville blanda interiören med delar av det gamla och föra in nyare touch på vissa delar. Men färgval och en röd tråd i gestaltningen var viktig att hålla. Nya möbler från Johanson Design med väl valda kulöra tyger från Svenssons som inlemmas i delar av äldre möbler. Nu har byggnaden kommit tillbaka till sin forna glans dagar och med en härlig restaurang som ger smaksupplevelser utöver det vanliga. Naturligtvis är de med i White Guide!

innan renovering...

Man glömmer snabbt hur illa det var med Strandhotellet innan renoveringen.

loading...